Weboldalunk az ünnepek alatt is üzemel, azonban nincs kiszállítás 2024.12.24-től 29-ig és 2024.12.31-től 2025.01.01-ig. Ügyfélszolgálatunk 2025.01.06-tól újra elérhető.

Weboldalunk az ünnepek alatt is üzemel, azonban nincs kiszállítás 2024.12.24-től 29-ig és 2024.12.31-től 2025.01.01-ig. Ügyfélszolgálatunk 2025.01.06-tól újra elérhető.

Szerves króm ceyloni fahéjjal kapszula 60 db

Készítményünk szerves krómot és prémium minőségű ceyloni fahéjkivonatot tartalmaz, célzott támogatást nyújtva a vércukorszint egyensúlyához és természetes megoldást kínálva a kiegyensúlyozott energiaszint fenntartásához. Ajánljuk mindazoknak, akik tudatosan odafigyelnek a napi vércukorszint-ingadozásokra és energiaszintjük stabilitására. A króm hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához, valamint támogatja a szénhidrát- és zsíranyagcserét. A ceyloni fahéj természetes népszerűségét nemcsak különleges aromája, hanem tradicionális felhasználása is indokolja – sokan választják olyan étrend részeként, ahol cél az inzulinérzékenység és a glikémiás egyensúly megőrzése. Alacsony kumarintartalma révén a ceyloni fahéj ideális hosszú távú étrend-kiegészítő. Tökéletes választás a kiegyensúlyozott, energikus hétköznapokért. MAGYAR – AMERIKAI FEJLESZTÉS

Étrend-kiegészítő kapszula
OGYÉI Notifikációs szám: 38699/2025
Kiszerelés: 60 db
Származási ország: EU



4.500Ft

Raktáron | Várható kiszállítás: 2025.08.29

Leírás

Összetevők

Adagolás

Szerves króm ceyloni fahéjjal a vércukorszint egyensúlyához és a kiegyensúlyozott energiaszint fenntartásához!

A króm egy esszenciális nyomelem, melyből a szervezetnek ugyan csak kis mennyiségre van szüksége, mégis kulcsfontosságú az egészséges állapotok fenntartásához. Ez elsősorban az anyagcsere-betegségekben – pl. inzulinrezisztenciában, cukorbetegségben, felszívódási zavarokban – érintettek esetében hangsúlyos, hiszen a króm részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, valamint hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához is.

 

A króm-pikolinát hatásai az egészségre

Az egyes krómváltozatok, különösen az USA medical Szerves króm + ceyloni fahéj kapszulában is alkalmazott króm-pikolinát, használata nagy népszerűségnek örvend

  • a fogyni vágyók , valamint a testépítők körében, mivel a króm-pikolinát szerepet játszik az inzulinérzékenység növelésében, a glükóz- a lipidanyagcserében, ezáltal hozzájárul a fogyáshoz és az izomépítéshez.
  • a dyslipidaemiás betegek körében, mivel ez a betegség – azaz a vérzsírok  kóros szintje – a zsíranyagcsere-zavar  eredménye, melynek kezelésében a króm-pikolinát – épp a lipidanyagcserére gyakorolt hatása miatt – kedvező változásokat indukál. Azaz  a króm-kiegészítés szignifikánsan csökkenti a TC, TG és VLDL lipidek szintjét.
  • a policisztás ovárium szindróma, azaz a PCOS kezelésében, ugyanis ez az endokrin eredetű nőgyógyászati megbetegedés gyakori kísérője az inzulinrezisztenciának és a cukorbetegségnek, az inzulinérzékenység javítása azonban mérsékelheti PCOS a tüneteit, ezzel javítva a fogamzóképességet.
    Egy hét vizsgálat eredményeit összehasonlító metaanalízis eredményei például rámutatnak, hogy a króm fogyasztása kedvező hatással volt a testtömegindexre, azaz BMI-re, valamint a szabad tesztoszteron koncentrációra. Csökkentette emellett az éhgyomri inzulinszintet .
  • a metabolikus szindrómában szenvedő betegek kezelésében. Ez a kórkép egy olyan kockázati tényezőkből álló tünetegyüttest takar, mely  rövid és hosszú távon is jelentősen befolyásolja  az életminőséget. Az érintett tényezők: hasi elhízás, magas triglicerid szint, alacsony HDL-koleszterinszint (jó koleszterin), magas vérnyomás és magas éhgyomri vércukorszint. Fontos tudni, hogy ezen állapotok tartós együttes jelenléte növeli a szívbetegségek, a cukorbetegség és a stroke kockázatát.
    Egy vizsgálatban olyan 18–75 éves, metabolikus szindrómában szenvedő felnőttek vettek  részt, akik 16 héten át naponta kétszer 500 mcg króm-pikolinátot vagy placebót kaptak. A placebócsoport és a króm tartalmú étrend-kiegészítőt kapó csoport eredményeit összehasonlítva a króm-kiegészítés jelentősen növelte az akut inzulinválaszt a glükózra.
  • a vércukorszint javítása érdekében. A kutatási eredmények arra engednek következtetni, hogy a krómtartalmú  étrend-kiegészítők kedvező hatással vannak a vércukorszintre és az inzulin egyes hatásmechanizmusaira.
    Egy vizsgálatban 180, 35–65 év közötti, kettes típusú cukorbetegségben szenvedő felnőtt vett részt, melynek során az alanyok négy hónapig naponta kétszer 100 mcg króm-pikolinátot, 500 mcg krómot vagy placebót kaptak. Az eredmények a második és a negyedik havi ellenőrzés alkalmával is egyértelműek voltak: a napi 1000 mcg krómot kapó résztvevők éhgyomri szérum glükóz koncentrációja szignifikánsan alacsonyabb volt, mint a placebót vagy napi 200 mcg krómot kapóké. A 75 g glükóz terhelés utáni átlagos szérum glükóz koncentráció is szignifikánsan alacsonyabb volt mind két, mind négy hónapos alkalmazást követő vizsgálat után az 1000 mcg/nap krómot kapó csoportban. A placebóval összehasonlítva mind a 200 mcg/nap, mind az 1000 mcg/nap króm szignifikánsan csökkentette az éhgyomri inzulin koncentrációt és a glükózterhelés utáni inzulinkoncentrációt is. Emellett a hemoglobin-A1c (HbA1c) szintje is szignifikánsan alacsonyabb volt azoknak, akik napi 200 mcg króm-pikolinátot fogyasztottak, mint a két másik kísérleti csoportba tartozó alanyoké.

 

A ceyloni fahéj ereje az egészség védelmében

A sokak által kedvelt fahéj számos kultúrkörben nem csupán fűszer, hanem gyógynövényként is elismert természetes segítség a bajra. A Cinnamomum nevű fa belső kérgéből állítják elő és már az ókori Egyiptomban is használták, amikor is ritka és értékes, királyokhoz méltó ajándéknak számított.

A széleskörű alkalmazás hasznosságát aztán modernkori vizsgálatok is igazolták. Egy tanulmány például kimutatta, hogy a fahéj kiegészítés jelentősen növelheti a vér antioxidáns szintjét, miközben csökkenti a gyulladást jelző  markerek, például a C-reaktív protein szintjét. Ennek oka, hogy a  fahéj gazdag olajokban és antioxidánsokban, többek között polifenolokban, cinnamaldehidben, fahéjsavban és a cinnamátban is.

Két típusa a Cassia fahéj, mely egy olcsóbb és népszerűbb változat, valamint a ceyloni, ún. „igazi” fahéj, melyet az USA medical Szerves króm + ceyloni fahéj étrend-kiegészítőben is megtalálsz.

 

A ceyloni fahéj vírus- és gombaellenes hatása

A fahéj speciális összetétele nagyban hozzájárul a szervezet egészségének támogatásához. Elmondható például, hogy gyulladáscsökkentő hatású, mivel a fűszer és antioxidánsai erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Hasonlóan kedvező hatás mutatkozik a gombás és bakteriális fertőzésekkel szemben is, ugyanis a cinnamaldehid tartalmú fahéjas olajok

  • segíthetnek elpusztítani bizonyos légúti fertőzéseket okozó gombákat;
  • gátolják egyes baktériumok, például a lisztéria és a szalmonella növekedését;
  • segíthetnek a fogszuvasodás megelőzésében és a kellemetlen szájszag elhárításában is.

A ceyloni fahéj védőhatásai a vírusokkal szemben is érvényesülnek, hiszen egyes tanulmányok szerint a fahéj az influenza és a szúnyogok által terjesztett vírusfertőzés, a dengue-láz  ellen is védelmet nyújthat.

A ceyloni fahéj szerepe a vércukorszint optimalizálásában

A túlsúly, az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség korunk népbetegsége, melynek felszámolására, visszafordítására rendkívül kicsi az esély – különösen a betegség előrehaladott állapotában. Egyes étrendi és életmódbeli változások, valamint természetes étrend-kiegészítők azonban segíthetnek mérsékelni, vagy akár tünetmentessé tenni a problémát.

A fahéj

  • javítja az inzulinérzékenységet, ezáltal csökkenti a cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulásának valószínűségét.
    csökkenti a vércukorszintet. Ennek oka, hogy a fahéj egyes összetevői számos emésztőenzim működését lelassítják, így a szénhidrátok felszívódása és lebomlása is lelassul, vagyis a véráramba egyidejűleg kerülő cukor mennyisége is csökken. Emellett a fahéj inzulin-mimetikus hatása és az enzimaktivitás javítása révén szabályozza a szövetek glükózanyagcseréjét. Ezenkívül a fahéj úgy tűnik, hogy
  • csökkenti a koleszterin és a zsírsavak felszívódását is a bélben, illetve az éhgyomri vércukorszintet és javítja a hemoglobin A1c-t, azaz a hosszú távú vércukorszint-szabályozás markerének értékét.
  • védi a szív és érrendszer egészségét. Egy tanulmány szerint a metabolikus szindrómában szenvedő betegek kezelésében napi legalább 1,5 gramm fahéj fogyasztásával csökkenthető a triglicerid szint, a teljes koleszterinszint, az LDL (rossz) koleszterinszint és a vércukorszint. Ezt egy másik, 13 különféle vizsgálat eredményeit összehasonlító tanulmány is megerősítette, melynek eredményei szerint a fahéj csökkentheti a triglicerid- és az összkoleszterinszintet, amelyek mind a szívbetegségek kockázati tényezői. Kimutatták továbbá, hogy a fahéj legalább 8 héten át történő kúraszerű, rendszeres fogyasztása csökkenti a vérnyomást.
  • támogatja az agy és az idegrendszer működését. A Parkinson-kór és az Alzheimer-kór korunk rettegett neurodegeneratív betegsége, melyek leküzdésére még nincs gyógymód. Egyes gyógynövények, mint ahogy a fahéj is, ugyanakkor jelentősen csökkenthetik a betegség lefolyásának intenzitását. A fahéjban található bizonyos vegyületek csökkentik az agyban található tau-fehérje  felhalmozódását, melynek megnövekedett mennyisége az Alzheimer-kór egyik jellegzetes ismertetőjele. Egy 2014-ben, Parkinson-kórban szenvedő egereken végzett tanulmányban a fahéj emellett segített az idegsejtek védelmében, normalizálta a neurotranszmitterek szintjét és javította a motorikus funkciókat.
  • változást hozhat a rákos megbetegedések kezelésében. A fahéj rákellenes hatását jelenleg elsősorban kémcső  és állatkísérletekben vizsgálják, az eredmények azonban rendkívül biztatóak. A kutatók azt találták ugyanis, hogy a fahéj gátolja a rákos sejtek növekedését és korlátozza a daganatok vérellátását, emellett toxikus hatást mutat a rákos sejtekre, előidézve ezzel a degeneratív sejtek pusztulását. Egy petefészekrákos egereken végzett tanulmány emellett rámutat, hogy a fahéjaldehid gátolhatja a rák növekedésében szerepet játszó bizonyos fehérjék expresszióját.

A fahéj és a króm ütős páros

A fahéj és a króm kiegészítik és erősítik egymás hatásmechanizmusát, fokozva ezzel egymás az inzulin- és vércukormenedzsmentben  betöltött szerepét, elősegítve ezzel a testsúlymenedzsment sikerét túlsúlyos és inzulinrezisztens kísérleti alanyoknál. Egy négy hónapos vizsgálati periódust felölelő kutatás például egyértelműsítette, hogy a fahéjat, krómot és karnozint tartalmazó étrend-kiegészítők négyhavi kúraszerű alkalmazása csökkentette a FPG-szintet és növelte a zsírmentes testtömeget túlsúlyos vagy elhízott, prediabetikus alanyoknál. Ezek a jótékony hatások pedig új utakat nyithatnak a cukorbetegség megelőzésében.

Tudományos háttér | Források

Összetevők: rizsliszt (térfogatnövelő anyag), HPMC növényi cellulóz (kapszulahéj), ceyloni fahéj kivonat (Cinnamomum verum), króm-pikolinát.

Hatóanyagtartalom a napi adagban (1 kapszula):

Aktív összetevőkMennyiségNRV%*
Króm250 µg625%
Ceyloni fahéj kivonat100 mg**

%NVR: Felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a
** a napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva

Adagolás

Ajánlott adagolás: Napi 1 kapszula bevétele javasolt bő folyadékkal étkezés előtt vagy közben, vagy az orvos utasításai szerint.

Figyelmeztetések: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha Ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrend-kiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet ta pasztal.

Allergén információ: halat, rákféléket, mogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készült.

GYERMEKEK ELŐL GONDOSAN ELZÁRVA TARTANDÓ!

Vásárlóink mondták

Szerves króm ceyloni fahéjjal kapszula 60 db termékről 0 értékelés
vissza az árakhoz
What Our Clients Say
5410 vélemény