TERMÉKEK
MENÜ

Emésztőrendszer

Szervezetünk a működéséhez szükséges energiapótló anyagokat a külvilágból táplálkozással veszi fel és az emésztőrendszer segítségével dolgozza fel. A bélrendszerben található mirigyek váladéka biztosítja az emésztőfunkciót. Az emésztőenzimek olyan anyagokra próbálják lebontani a bevitt táplálékot, ami az ember számára hasznosítható.

Ahhoz, hogy a szervezetünk jól működjön, egészséges bélflóra kell. A bélflóra jótékony baktériumokból áll. A helytelen táplálkozással, bizonyos gyógyszerek és a klóros ivóvíz fogyasztásával a bélflóra károsodhat, eltűnhet, így az ártalmas baktériumok eluralhatják a szervezetünket. Az enzimműködés károsodásával romlik a tápanyagfelszívódás, ami különféle betegségek kialakulásához vezet. Bizonyos tápanyagok, mint a probiotikumok vagy a cink segíthetik az emésztőrendszer működését. A probiotikumok táplálékkiegészítők, melyek jótékony baktériumokat tartalmaznak. Az élő kultúrák támogatják a természetes bélflórát.

Prebiotikumok fogyasztásával táplálhatjuk a jótékony bélbaktériumokat, az omega 3 zsírsavak pedig megelőzik a gyulladások kialakulását. Ezeket az anyagokat gyümölcsökkel, zöldségekkel, gabonával és természetes készítményekkel vihetjük be szervezetünkbe. A bőséges folyadékfogyasztás, a helyes stresszkezelés, a megfelelő étkezési szokások, a rendszeres testmozgás mind segítik az emésztőrendszer optimális működését.

Emésztőrendszer támogatása emésztőenzimek segítségével

Az emésztőrendszer megfelelő működése kulcsfontosságú az egészség megőrzéséhez. Ahhoz, hogy a változatos és egészséges étrenddel bevitt fontos tápanyagok hasznosuljanak, elengedhetetlen az emésztőrendszer támogatása. Ebben sokat segíthet az étkezési rostokban, friss zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrend. Tudta, hogy a búzakorparost és rozsrost hozzájárul a bélműködés gyorsításához?

A megfelő étrenden és gyakori testmozgáson túl, emésztőenzimek segítségével is támogathatja a metabolikus folyamatokat. Az “enzim” kifejezést elsőként Wilhelm Kühne német orvos használta 1878-ban. Az enzimek olyan fehérje molekulák, amelyek segítik az emésztési folyamatokat. Felgyorsítják a tápanyag bontást, idegen szóval katalizálják a kémiai folyamatokat. Bizonyos emésztőenzimek akár több ezerszeresre gyorsíthatják a kémiai reakciókat. Az emésztőrendszer támogatása érdekében készített termékeink magas emésztőenzim tartalommal rendelkeznek.

Emésztést segítő enzimek

Szervezetünk természetes úton képes előállítani emésztést segítő enzimeket. Fontos megjegyezni, hogy az enzimek szelektív katalizátor tulajdonságúak. Tehát egy emésztőenzim csupán egy adott kémiai reakció gyorsítására képes. A molekula szubsztrát részhez kapcsolódó enzimek hatékonyabb szénhidrát, fehérje, tejcukor emésztés tehetek lehetővé. Az alábbiakban felsoroltuk a termékeinkben megtalálható emésztést segítő enzimeket:

  • Alfa-galaktozidáz a szénhidrátok galaktózzá és szacharózzá bontását segíti elő.
  • Bromelain a fehérjék bontását támogatja. Az emésztőenzim hozzájárul az immunrendszer normál működésének fenntartásához.
  • Gombás laktáz a tejcukor (laktóz) emésztését támogatja.
  • Gombás lipáz a zsírok bontásában játszik fontos szerepet.
  • Gombás proteáz a fehérjéket egyedi aminosavakká történő bontását segíti. Továbbá támogatja az emésztést.
  • Papain a fehérjék bontásában és az immunrendszer támogatásában vesz részt.

Pre- és probiotikum készítmények a megfelelő emésztéshez

Étrend-kiegészítőink az emésztést segítő enzimek mellett pre- és probiotikumokat is tartalmaznak. Mik is pontosan a pre- és probiotikum termékek? Mutatjuk!

  • Probiotikum: Probiotikumok alatt olyan fungi és baktérium készítményeket értünk, amelyek szájon át a szervezetbe jutva, a vastagbélbe kerülnek, majd a bélfalon megtapadva fejtik ki a kedvező élettani hatásukat. A probiotikumok fogyasztásának célja a bélflóra támogatása.
  • Prebiotikum: A prebiotikumokra nem hatnak az emésztőrendszer felső szakaszaiban található emésztőenzimek és nedvek. Így emésztetlenül jutnak el a vastagbél traktusába, ahol támogatják a bélflóra szaporodását.

Mi az emésztőrendszer feladata?

Az emésztőrendszer feladata a szervezet számára szükséges tápanyagok felvétele és feldolgozása. Szervezetünk a működéséhez szükséges energiapótló anyagokat a külvilágból táplálkozással veszi fel és az emésztőrendszer segítségével dolgozza fel. A bélrendszerben található mirigyek váladéka biztosítja az emésztőfunkciót. Az emésztőenzimek olyan anyagokra próbálják lebontani a bevitt táplálékot, ami az ember számára hasznosítható. Ahhoz, hogy a szervezetünk jól működjön, egészséges bélflóra kell. A bélflóra jótékony baktériumokból áll. A helytelen táplálkozással, bizonyos gyógyszerek és a klóros ivóvíz fogyasztásával a bélflóra károsodhat, eltűnhet, így az ártalmas baktériumok eluralhatják a szervezetünket.

Az enzimműködés károsodásával romlik a tápanyag felszívódása, ami különféle betegségek kialakulásához vezet. Bizonyos tápanyagok, mint a probiotikumok vagy a cink segíthetik az emésztőrendszer működését. A probiotikumok táplálékkiegészítők, melyek jótékony baktériumokat tartalmaznak. Az élő kultúrák támogatják a természetes bélflórát. Prebiotikumok fogyasztásával táplálhatjuk a jótékony bélbaktériumokat, az omega-3 zsírsavak pedig megelőzik a gyulladások kialakulását. Ezeket az anyagokat gyümölcsökkel, zöldségekkel, gabonával és természetes készítményekkel vihetjük be szervezetünkbe. A bőséges folyadékfogyasztás, a helyes stresszkezelés, a megfelelő étkezési szokások, a rendszeres testmozgás mind segítik az emésztőrendszer optimális működését.

Étrend-kiegészítő és kozmetikum készítményeink nem helyettesítik az egészséges életmódot és a vegyes, kiegyensúlyozott étrendet. Ne lépje túl a javasolt adagolási mennyiséget. Ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszert szed, konzultáljon kezelőorvosával, gyógyszerészével, mielőtt bármelyik termékünket alkalmazni kezdené. Az étrend-kiegészítőkre és szájápoló kozmetikai készítményekre vonatkozó jogszabályok értelmében nem állíthatunk gyógyhatást vagy betegséget megelőző hatást a készítményekről. Termékeink nem a betegségek megelőzésére vagy gyógyítására szolgálnak. A CBD termékeket terhesség vagy szoptatás esetén tilos alkalmazni. Amennyiben weboldalunkat használja, azzal elfogadja Adatvédelmi szabályzatunkat és Általános Szerződési Feltételeinket. Az USA medical® márkanévben a “medical” kifejezés nem jelent gyógyászattal kapcsolatos tevékenységet.

Vásárlóink mondták

Már a második adagot használom és pozitív a véleményem a termékről. Nagyon sokat ment a hasam, mióta használom a panaszaim megszűntek a gyomorfájdalom elmúlt.

Andrea
Rating Rating Rating Rating Rating

A kapszula tökéletes egyensúlyban tartja az emésztést.

Lilla
Rating Rating Rating Rating Rating

Sajnálom , de ezt csak mától szedem, így még nem tudok véleményt mondani. Megfogom írni a tapasztalataimat emailban.

Ágnes Bán
Rating Rating Rating Rating Rating

Nagyon jó termék, már egy doboz el is fogyott. Rendelem a következőt.

László Czimbalmos
Rating Rating Rating Rating Rating

Több, mint 150.000 eladott termék

Gyors kiszállítás
Akár másnap megérkezik, ingyenes szállítással.*

Megbízható termék
Az USA medical kft. magyar forgalmazó, több ezer vásárlóval.

Labortesztek
A hatóanyag tartalmat laborvizsgálati eredmények igazolják.

Több, mint 400 partner
Bioboltokban és gyógyszertárakban is megvásárolhatod.

Weboldalunk sütiket (cookie) használ melyek az oldal techikai működéséhez szükségesek. TÖBB INFORMÁCIÓ