TERMÉKEK
MENÜ

Gyógygombák!
Fedezd fel organikus kivonatainkat!

Chaga, Reishi, Lion’s mane.

Csak a gomba legjava!

A gombák – fajtától függően – fán vagy a talajban nőnek. Az összetevők, mindenekelőtt a poliszacharidok fejlődéséért az éghajlati viszonyokkal együtt nagymértékben a szaporítóközeg tápanyagtartalma a felelős. A kettő optimális kombinációját leginkább délkelet-ázsiai felföldeken találjuk. Innen származnak a több, mint 30% poliszacharid tartalmú gomba kivonatainkhoz felhasznált kiváló minőségű, tápanyagokban gazdag gombáink. Tapasztalt gombatermesztő partnereink Fujian és Jiangxi tartományból biztosítják a fenntartható termesztést, minden iparágtól és várostól messze, így távol az ipari szennyező anyagok káros hatásaitól. 

Gondos betakarítás, kíméletes feldolgozás és fenntarthatóság

A fontos poliszacharidok megőrzése érdekében a gyógygombákat közvetlenül a gondos betakarítás után fajtától és állapottól függően különböző módon szárítják: részben napon szárítással, érzékenyebb gombák esetében hagyományos szárítási rendszerben.

A szárítási fázis befejeztével a gyógygombák termőtestét megőrlik. Az őrlési folyamatok a gomba típusától függően is eltérőek. Egyes gombafajták természetükből adódóan durva őrléssel vagy több őrlési lépéssel előkezelést igényelnek a kívánt finomság elérése érdekében. A rendkívül finom port a különösen hatékony „shellbroken” eljárással nyerik, melynek során feltörik a gombák sejtfalát. A feldolgozás után porunk szemcsemérete 0,125 mm-nél kisebb, ezért kiemelkedően jó minőségű és biológiailag hasznosítható.

Kivonat vagy por?

A különbséget a poliszacharidok koncentrációja határozza meg!

A két adagolási forma közötti különbség a poliszacharidok koncentrációjában rejlik.
A por a gomba finom és finom őrlésével jön létre, a fontos tápanyagok és összetevők megmaradnak.
A kivonat őrölt porból készül, és jóval nagyobb koncentrációban tartalmaz néhány vízben oldódó összetevőt, vagy teszi elérhetővé az emberi szervezet számára.
A növényekkel ellentétben a gombák sejtfala kitinből áll.
Mivel a poliszacharidok a kitin szerkezetében kötődnek, és csak elenyésző mennyiségben szabadulhatnak fel az emésztés során. Azonban egy speciális, forró vizes extrakciónak köszönhetően a kivonatban a fontos anyagok, mint például a poliszacharidok, feloldódnak és így a szervezet számára hasznosíthatóvá válnak.

Weboldalunk sütiket (cookie) használ melyek az oldal techikai működéséhez szükségesek. TÖBB INFORMÁCIÓ

What Our Clients Say
2172 vélemény