Kérdésed van? Hívj minket, segítünk!

8:00-16:00-ig Tel: 06-70-617-14-40

NÖVÉNYI KIVONATOK​

Használd a természet erejét!

Növényi kivonatok

Az emberiség az ősidők óta használ növényeket gyógyászati célra. Nem csoda, mivel a növények rengeteg fajjal képviseltetik magukat bolygónk ökoszisztémájában. A nagyjából 300 000 magasabb rendű növényből jelenleg 50-70 ezer fajt használnak fel gyógyászati célra. Ez egy óriási szám. A felhasznált növényi eredetű vegyületek rendkívül változatosak. Egy részük poláris, azaz vízben oldódó, egy részük pedig apoláris, azaz zsírokban, ill. alkoholokban oldódik. Ennek megfelelően különféle módokon lehet kinyerni őket a növényi szövetekből. A növényi kivonatoknak alapvetően szilárd, folyékony és viszkózus típusait különíthetjük el.

Mik a növényi kivonatok előnyei?

Gondoljunk csak bele, hogyan jártak el elődeink. Alapvetően szárították a gyógynövényeket, és különféle teákat, ritkán tinktúrákat készítettek belőlük. Ezek a mai napig használt, bevált módszerek. Viszont a szárított növények csak nagy koncentrációban fejtik ki hatásukat, így a gyógynövények részeit nagy mennyiségben kellene fogyasztanunk. Erre a problémára jelentenek megoldást a növényi kivonatok, más néven extraktumok. A precíz ipari technológiáknak köszönhetően a hatóanyagok pontosan a kívánt koncentrációban lesznek jelen a termékben.

A növényi kivonatok kinyerése

A növényi eredetű hatóanyagok jelentős része érzékeny. Ez alatt azt kell érteni, hogy a molekulaszerkezete magas hőmérséklet, illetve kémiai hatások (savak, lúgok, stb) hatására könnyen megváltozik. A vegyületek megváltozva pedig jó eséllyel nem érik el a kívánt hatást, mert az emberi szervezetben nem fognak tudni bekötni a megfelelő receptorokhoz vagy enzimekhez. Ezért óvatos, kíméletes módon kell őket kinyerni.

Ökölszabály: a vízben oldódó hatóanyagokat vizes közegben, az apoláris hatóanyagokat apoláris közegben (olajok vagy alkohol) kell kivonni a feldolgozott növényi részekből.

Mire jók a növényi kivonatok?

A növényi kivonatokat már nagyon régóta használják a gyógyszeriparban különféle gyógyhatású készítmények előállítására, illetve a  természetgyógyászok is egészségügyi problémák kezelésére vagy megelőzésére. 

Az USA medical kínálatában olyan étrend-kiegészítőkkel találkozhatsz, melyek a vitaminok és ásványi anyagok mellett értékes növényi kivonatokat, őrleményeket, hatóanyagokat is tartalmaznak. Fontos azonban megemlíteni, hogy az étrend-kiegészítőkre vonatkozó jogszabályok értelmében semmilyen betegséget gyógyító, vagy azt megelőző hatás nem tulajdonítható egy terméknek, mely a növény részeit, őrleményét, vagy kivonatát tartalmazzák. Sőt, bizonyos növények, kizárólag csak gyógyhatású készítményekekben használható fel, mint például a macskagyökér, melynek nyugtató hatása elismert, ha gyógyszerként, gyógyhatású készítményként kerül regisztrálása.

Az USA medical étrend-kiegészítőben olyan növényi komponensek is felsorakoznak, mint a kurkuma, fahéj, gyömbér, stb… ( a lista tovább bővíthető ezen termékek növényi összetevőivel: Neuro plus, Blood Sugar, Ultar Joint)

Vélemények

Vásárlóink mondták

0 +

Több, mint 2000 ötcsillagos vélemény

Rated 4.7 / 5 | 2105 vélemény alapján

Rating Rating Rating Rating Rating
Névtelen

A lányom szedi és az első pár napban is könnyebbnek érezte magát, elmúlt szorongás és stressz

Rating Rating Rating Rating Rating
Névtelen

Nagyon jó, pihentető az alvásom, mióta szedem. Máskor is fogok rendelni belőle, másnak is ajánlottam már.

Rating Rating Rating Rating Rating
Laura G.

nagyon elégedett vagyok a termékkel, legközelebb rendelni fogok

Rating Rating Rating Rating Rating
Gábor Csabai

1000 mg. olaj mellett szedem és az álapotom nem romlott.

Rating Rating Rating Rating Rating
Judit

Nagyon jó termék, nagyon szeretem, kordában tartom vele az endometriozisom

Rating Rating Rating Rating
Zsanett

1 hónapja szedi még nem vettünk észre különösseb változást.

Több, mint 150.000 eladott termék

Gyors kiszállítás
Akár másnap megérkezik, ingyenes szállítással.*

Megbízható termék
Az USA medical kft. magyar forgalmazó, több ezer vásárlóval.

Labortesztek
A hatóanyag tartalmat laborvizsgálati eredmények igazolják.

Több, mint 400 partner
Bioboltokban és gyógyszertárakban is megvásárolhatod.

What Our Clients Say
3433 vélemény