TERMÉKEK
MENÜ

Növényi kivonatok a
természet patikájából

Használd a természet erejét!

Növényi kivonatok

PRÉMIUM MINŐSÉG – KEDVEZŐ ÁR

Prémium minőségű növényi kivonataink növényi kapszulákban tartalmazzák népszerű növények hatóanyagait koncentrált összetételben.

Az összetevők között jól ismert kivonatok szerepelnek: piperin, kurkuma gyökér, ashwagandha, fekete bors kivonat, gyömbér kivonat, tömjénfa kivonat, glükozamin-szulfát, kurkuma, BioPerine®, indiai hárfacserje gyökér kivonat, quercetin, metionin.

Növényi kivonatok

Az emberiség az ősidők óta használ növényeket gyógyászati célra. Nem csoda, mivel a növények rengeteg fajjal képviseltetik magukat bolygónk ökoszisztémájában. A nagyjából 300 000 magasabb rendű növényből jelenleg 50-70 ezer fajt használnak fel gyógyászati célra. Ez egy óriási szám. A felhasznált növényi eredetű vegyületek rendkívül változatosak. Egy részük poláris, azaz vízben oldódó, egy részük pedig apoláris, azaz zsírokban, ill. alkoholokban oldódik. Ennek megfelelően különféle módokon lehet kinyerni őket a növényi szövetekből. A növényi kivonatoknak alapvetően szilárd, folyékony és viszkózus típusait különíthetjük el.

Mik a növényi kivonatok előnyei?

Gondoljunk csak bele, hogyan jártak el elődeink. Alapvetően szárították a gyógynövényeket, és különféle teákat, ritkán tinktúrákat készítettek belőlük. Ezek a mai napig használt, bevált módszerek. Viszont a szárított növények csak nagy koncentrációban fejtik ki hatásukat, így a gyógynövények részeit nagy mennyiségben kellene fogyasztanunk. Erre a problémára jelentenek megoldást a növényi kivonatok, más néven extraktumok. A precíz ipari technológiáknak köszönhetően a hatóanyagok pontosan a kívánt koncentrációban lesznek jelen a termékben.

A növényi kivonatok kinyerése

A növényi eredetű hatóanyagok jelentős része érzékeny. Ez alatt azt kell érteni, hogy a molekulaszerkezete magas hőmérséklet, illetve kémiai hatások (savak, lúgok, stb) hatására könnyen megváltozik. A vegyületek megváltozva pedig jó eséllyel nem érik el a kívánt hatást, mert az emberi szervezetben nem fognak tudni bekötni a megfelelő receptorokhoz vagy enzimekhez. Ezért óvatos, kíméletes módon kell őket kinyerni.

Ökölszabály: a vízben oldódó hatóanyagokat vizes közegben, az apoláris hatóanyagokat apoláris közegben (olajok vagy alkohol) kell kivonni a feldolgozott növényi részekből.

Mire jók a növényi kivonatok?

A növényi kivonatokat már nagyon régóta használják a gyógyszeriparban különféle gyógyhatású készítmények előállítására, illetve a  természetgyógyászok is egészségügyi problémák kezelésére vagy megelőzésére. 

Az USA medical kínálatában olyan étrend-kiegészítőkkel találkozhatsz, melyek a vitaminok és ásványi anyagok mellett értékes növényi kivonatokat, őrleményeket, hatóanyagokat is tartalmaznak. Fontos azonban megemlíteni, hogy az étrend-kiegészítőkre vonatkozó jogszabályok értelmében semmilyen betegséget gyógyító, vagy azt megelőző hatás nem tulajdonítható egy terméknek, mely a növény részeit, őrleményét, vagy kivonatát tartalmazzák. Sőt, bizonyos növények, kizárólag csak gyógyhatású készítményekekben használható fel, mint például a macskagyökér, melynek nyugtató hatása elismert, ha gyógyszerként, gyógyhatású készítményként kerül regisztrálása.

Az USA medical étrend-kiegészítőben olyan növényi komponensek is felsorakoznak, mint a kurkuma, fahéj, gyömbér, stb… ( a lista tovább bővíthető ezen termékek növényi összetevőivel: Neuro plus, Blood Sugar, Ultar Joint)

Vásárlóink mondták

A tèrdemben lèvő nagymèrtèkben csökkentette. Már tudok sántikálás nèlkül járni ès lèpcsőzni

Rszter B.
Rating Rating Rating Rating Rating

Fényesebb, könnyebben kezelhető lett a hajam. De még mindig hullik

Anita
Rating Rating Rating Rating Rating

Édesanyám részére vettem, hatásáról még nem tud nyilatkozni

Éva S.
Rating Rating Rating Rating Rating

A vérnyomás nem ugrik ki most már gyakran,stabilabb.

Gáborné Kovács
Rating Rating Rating Rating Rating

Most kezdtem szedni, remélem úgy ahogy az 1000 -es CBD olaj ez is pozítivan fog hatni😁

Tamás Schreiber
Rating Rating Rating Rating Rating

Pár napja szedem csak, még nem tapasztaltam változást.

Zsolt P.
Rating Rating Rating Rating Rating

Több, mint 150.000 eladott termék

Gyors kiszállítás
Akár másnap megérkezik, ingyenes szállítással.*

Megbízható termék
Az USA medical kft. magyar forgalmazó, több ezer vásárlóval.

Labortesztek
A hatóanyag tartalmat laborvizsgálati eredmények igazolják.

Több, mint 400 partner
Bioboltokban és gyógyszertárakban is megvásárolhatod.

What Our Clients Say
3342 vélemény