Kérdésed van? Hívj minket, segítünk!

8:00-16:00-ig Tel: 06-70-617-14-40

Kérdésed van? Hívj minket, segítünk! 
8:00-16:00-ig  Tel: 06-70-617-14-40

Liposzómás C-vitamin 1000 mg Pure Way-C™ 60 db

A liposzómás technológiával készült szabadalmaztatott Pure Way-C™ C-vitamint tartalmazó termékünk különlegessége, hogy a vitamin foszfolipid burokba zárva kerül a szervezetbe, így nem bomlik le rögtön az emésztőrendszerben. Ennek köszönhetően a C-vitamin hatékonyabban jut el a véráramba, és hosszabb ideig fejti ki pozitív hatását, felszívódása és biológiai hasznosulása magasabb, mint a hagyományos C-vitaminoké. 100%-ban természetes, vegán és GMO-mentes összetevőkből készül. A Pure Way C C-vitamin hatása klinikai vizsgálatokkal igazolt!

Étrend-kiegészítő kapszula
OGYÉI notifikációs szám:
35569/2024
Kiszerelés: 60 db
Származási ország: USA
VEGÁN



6.900Ft

Raktáron | Várható kiszállítás: 2024.10.24

Leírás

Összetevők

Adagolás

USA medical Pure Way-C™ liposzómás C-vitamin 1000 mg

A Liposomal Pure Way C™ egy korszerű, liposzómás technológiával készült C-vitamin formula. Mivel a liposzómás eljárás hatására a C-vitamin apró, foszfolipid burokkal körülvett állapotban kerül az emésztőrendszerbe, felszívódása és biológiai hasznosulása magasabb, mint a hagyományos C-vitaminoké. Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a Liposomal Pure Way ™ C-vitamin fokozza az antioxidáns védelmet, támogatja az immunrendszert, és segít csökkenteni az oxidatív stresszt. A C-vitamin hozzájárul továbbá az immunrendszer megfelelő működéséhez, a normál kollagénképződéshez, valamint segít csökkenteni a fáradtságot és a kifáradást. Szerepe van továbbá az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban és az idegrendszer normál működésében, vagyis közvetetten támogatja a szervezet egészséges működését minden nap.

A C-vitamin, vagy más néven aszkorbinsav egy antioxidáns tulajdonságú szerves sav, mely optikailag aktív vegyület és cukorszármazéknak is tekinthető. Hatásmechanizmusa rendkívül összetett, ahogy a szervezetben betöltött szerepe is.

A C-vitamin ugyanis hozzájárul

  • az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően;
  • a normál kollagénképződéshez, és ezen keresztül az erek, a csontozat, a porcok, a fogíny, a fogak, a bőr normál állapotának fenntartásához;
  • a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz;
  • az idegrendszer normál működéséhez;
  • a normál pszichológiai funkció fenntartásához;
  • az immunrendszer normál működéséhez;
  • a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez;
  • a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez;
  • az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, valamint fokozza a vas felszívódását is. Vagyis a C-vitamin testünk egészséges működésének egyik alapja.


Liposomal Pure Way C™ C-vitamin sajátossága, hogy bioflavonoidokkal és egy szabadalmaztatott zsírkomplex felhasználásával készül, ezért optimális felszívódást biztosít. 100%-ban természetes, vegán és GMO-mentes összetevőkből készül, garantáltan nem vált ki allergiás reakciókat, ráadásul GRAS, kóser és halal tanúsítvánnyal is rendelkezik.

Így hat a C-vitamin az immunrendszerre

Az immunrendszer egy testünket teljes egészében behálózó láthatatlan biztonsági rendszer, melynek hibátlan működése esetén szervezetünk képes védekezni a kórokozókkal, sejtes elváltozásokkal és káros anyagokkal szemben. Az immunrendszert felépítő szervek – beleértve a bőrt, a vér egyes összetevőit és a bélrendszert – működése rendkívül energiaigényes, ráadásul csak akkor biztosítható, ha testi és lelki egészségünkre egyaránt figyelünk. Azaz ha nem alszunk eleget, ha nem eszünk megfelelő minőségű és mennyiségű élelmiszert vagy ha egyoldalúan étkezünk, esetleg nem gondoskodunk a megfelelő összetételű étrendről, ha nem mozgunk és iszunk eleget, ha rossz az idő- vagy stresszmenedzsmentünk, szervezetünk biztonsága veszélybe kerül.

Az immunrendszer két további alrendszerre bontható, melyek közül a veleszületett immunrendszer általános védelmet nyújt a káros baktériumokkal és anyagokkal szemben,  az adaptív immunrendszer pedig antitesteket termel, melyek segítségével szervezetünk célzottan veszi fel a harcot egyes kórokozókkal szemben.

És hogy miként segíti ezt a folyamatot a C-vitamin?

A C-vitamin támogatja a patogénekkel szembeni hámgát funkciót, és elősegíti a bőr oxidáns-lebontó aktivitását, ezáltal potenciálisan védelmet nyújt a környezeti oxidatív stressz ellen. Emellett felhalmozódik a fagocita sejtekben – például a neutrofilekben –, és fokozhatja a kemotaxist, a fagocitózist, a reaktív oxigénfajok keletkezését és végül a mikrobák elpusztítását. Szükséges továbbá az apoptózishoz és a kiürült neutrofileknek a fertőzés helyéről a makrofágok által történő eltávolításához, ezáltal csökkentve a nekrózist/NETózist és a lehetséges szövetkárosodást – derül ki egy tanulmányból.

Kutatók egy csoportja megállapította továbbá, hogy a C-vitamin sejtdifferenciálódásra gyakorolt hatása egy epigenetikai folyamaton keresztül következik be. Vagyis a sejtek így szabályozzák, hogy mely gének kapcsoljanak be és melyek kapcsoljanak ki. A C-vitamin tehát segít a sejteknek finomhangolni a génexpressziót. Részben ez az oka annak, hogy a C-vitamin segíti a harcot az öregedés folyamatával, a fertőző betegségekkel és más, az immunrendszerrel kapcsolatos rendellenességekkel szemben.

Prospektív vizsgálatok azt találták, hogy az aszkorbinsav plazmakoncentrációja fordítottan arányos a mindenféle okból bekövetkező halálozással, beleértve egy sor szív- és érrendszeri betegséget és ischaemiás szívbetegséget.

Az emelt dózisú C-vitamin-fogyasztás hasznos lehet akkor is, ha egy akut megfázásos megbetegedés már kialakult, ugyanis hatékonyan rövidíti le a betegség idejét. Más eredmények azt is bizonyítják, hogy a C-vitamin szedése csaknem felére csökkenti a megfázásos megbetegedések valószínűségét komoly fizikai megterhelés alatt, nagy hidegben dolgozók esetében, akik a munkavégzést megelőzően legalább három héten át emelt dózisban fogyasztottak C-vitamint.

A C-vitamin szerepe a kollagénképződésben

A C-vitamin hozzájárul a kollagén képzéséhez, mely a test kollagénszintézisének alapvető feltétele. Képes felgyorsítani a csontgyógyulást törés után, növeli az I-es típusú kollagén szintézisét és csökkenti az oxidatív stressz paramétereit. Mindezek mellett alapvető szerepet játszik a kötőszövetek gyógyulásában és a kollagénszintézisben. Erős antioxidánsként is működik, mivel semlegesíti a káros reaktív oxigén fajok (ROS) működését, amelyek a gyulladásos fázisban a sejtek apoptózisáért felelősek.

Egy vizsgálatban azt is kimutatták, hogy az aszkorbinsav képes legyőzni az idős bőrfibroblasztok csökkent proliferatív kapacitását, valamint hasonló mértékben növeli a kollagénszintézist az idős sejtekben, mint az újszülött sejtekben, annak ellenére, hogy a kollagénszintézis alapszintje életkorfüggő.

Egy másik kutatásból azonban az is kiderül, hogy a C-vitaminnal a kollagénszintézis hatásfoka is növelhető, ha a kollagént C-vitaminnal, intenzív testmozgást követően fogyasztják.

Kutatók egy csoportja arra is kíváncsi volt, hogy a C-vitamin használható-e indirekt módon a sebgyógyulás elősegítésére. Vizsgálatukban elemezték, hogy a kísérleti állatok miként reagálnak, ha egy mozgásszervi sérülést követő műtét utógondozása során nagydózisú C-vitaminnal látják el őket. Az eredmények azt mutatják, hogy a C-vitamin hatással van a gyulladásos mediátorokra az izomszövetek helyreállítása során.

A C-vitamin és az agy

A C-vitamin koncentrációja az agyban más szervekhez képest magasabb, ezért a C-vitamin valószínűleg hozzájárul a kognitív funkciók fenntartásához. Mivel a neurodegeneratív betegségek jellemzően magas szintű oxidatív stresszel járnak, ezért a C-vitaminnak potenciális terápiás szerepet tulajdonítanak az ischaemiás stroke, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór és a Huntingdon-kór ellen folytatott háborúban.

A C-vitamin emellett kedvező hatással van a memóriára és a tanulási folyamatokra is. Egereknél például visszafordította az életkor és a szkopolamin kezelés által egyaránt kiváltott memóriadeficitet a kísérleti állatoknak adott feladatok során.

A kolin, avagy a B8-vitamin hatásai

A kolin, vagyis a B8-vitamin a vitaminok egy kevéssé ismert típusa, egy vízben oldódó szerves vegyület, melyet bizonyos mennyiségben a szervezet is termel ugyan, étrendi pótlása ugyanakkor rendre szükségszerű. Elsősorban a  sejtmembránok alkotóelemeként, a lipidek szállításában, valamint az idegsejt és izmok közötti ingerületátvitelben játszik fontos szerepet. Részt vesz továbbá a normál zsíranyagcserében, a normál homocisztein-anyagcserében és hozzájárul a normál májműködés fenntartásához is.

Hozzájárul emellett a(z)

  • sejtek felépítéséhez, hiszen a kolin szükséges a sejtmembránok szerkezeti integritását támogató zsírok előállításához;
  • sejtek közötti üzenetátadáshoz szükséges vegyületek előállításában;
  • metabolizmus folyamatához, hiszen a koleszterin májból történő eltávolításához szükséges anyagok termelődéséhez a kolin jelenléte elengedhetetlen;
  • DNS-szintézishez, mert a kolin és más vitaminok – például a B12 és a folsav – segítenek DNS-szintézis egyes részfolyamataiban;
  • az egészséges idegrendszer működéséhez azáltal, hogy kizárólag jelenlétében termelődik a szervezetben acetilkolin, mely nélkülözhetetlen egy fontos neurotranszmitter előállításához.

Ez pedig azt jelenti, hogy a B8-vitamin közvetetten ugyan, de részt vesz a memória fenntartásában és működésében, az izommozgásban, a szívverés szabályozásában és más alapvető funkciókban is.

A Liposomal Pure Way C™ C-vitamin kolinnal kombinálva tehát támogatja az immunrendszer, az idegrendszer, a kognitív folyamatok és a kollagénképződés folyamatait, ezáltal az egészséges mindennapokat és a hosszú, egészséges életet. Próbáld ki te is!

Fontos megjegyzés: Az oldalon található információk és állítások csupán általános tájékoztatásul szolgálnak a termékeink összetevőivel kapcsolatban. Az USA Medical termékei nem minősülnek gyógyszernek, és az információk nem helyettesítik az orvosi tanácsadást vagy kezelést. A közölt állítások nem a konkrét termékre vonatkoznak, hanem a tudományos és szakirodalmi forrásokban található ismereteket összegzik. Az információk nem értelmezhetők személyre szabott egészségügyi javaslatként, és nem szolgálnak konkrét tünetek kezelésére vonatkozó tanácsként. Bármilyen egészségi problémával kapcsolatban kérjük, forduljon szakorvoshoz vagy gyógyszerészhez!

Tudományos háttér | Források

Összetevők:

Pure Way C™ (L-aszkorbinsav, növényi zsírsavak és bioflavonoidok), kolin, növényi cellulóz, mikrokristályos cellulóz, magnézium sztearát.

Hatóanyagtartalom a napi adagban (2 kapszula):
Aktív összetevők / Mennyiség / NRV %*

C-vitamin (Pure Way-C™) / 1000 mg / 1250%
Kolin / 92 mg / **

%NRV: felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a
** a napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva

A Pure Way-C™ a One Innovations Labs LLC (USA) bejegyzett védjegye.

Ajánlott adagolás:

Napi 1×2 kapszula bevétele javasolt. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulákat étkezések előtt 20-30 perccel egy pohár vízzel bevenni, vagy az orvos utasításai szerint.

Figyelmeztetések: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrend-kiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyerekektől gondosan elzárva tartandó!

Vásárlóink mondták

Liposzómás C-vitamin 1000 mg Pure Way-C™ 60 db termékről 0 értékelés
vissza az árakhoz
What Our Clients Say
3854 vélemény