Kérdésed van? Hívj minket, segítünk!

8:00-16:00-ig Tel: 06-70-617-14-40

Kérdésed van? Hívj minket, segítünk! 
8:00-16:00-ig  Tel: 06-70-617-14-40

Marha kollagén por Solugel® 240 g

A szabadalmaztatott SOLUGEL® hidrolizált marha kollagén könnyen emészthető és jól felszívódó tiszta fehérje forrás. Egyedülálló aminosav kombinációból áll, amely a szervezetünk számára nélkülözhetetlen 9 aminosavból 8-at tartalmaz. A bőrre, ízületekre és csontokra gyakorolt jótékony hatásait klinikai tesztek bizonyítják. Kiválóan oldódik folyadékban, és semleges ízvilágának köszönhetően bármibe belekeverheted, például: gyümölcslébe, kávéba, joghurtba, gyümölcsturmixba, smoothie-ba, reggeliző kásába! 100% ajánlott napi C-vitamin tartalommal kiegészítve! GMO-, glutén-, és cukormentes! Nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, mint például mesterséges ízfokozókat, aromákat, tartósítószereket, csomósodásgátlókat, valamint édesítőszereket sem, így nem terheli az emésztőrendszered!

Étrend-kiegészítő por
OGYÉI notifikációs szám:
35293/2024
Kiszerelés: 240 g (1 havi adag, 8 g / nap)
Íz: semleges, ízesítetlen
Származási ország: EU



6.900Ft

Raktáron | Várható kiszállítás: 2024.10.24

Leírás

Összetevők

Adagolás

USA medical Solugel® hidrolizált marha kollagén por

A SOLUGEL® ghidrolizált marha kollagén könnyen emészthető, jól felszívódó, természetes I. és III. típusú peptidekből álló marha kollagén por, mely glutén-, cukor-, zsír-, koleszterin-, szénhidrát-, mesterséges színezék-, aroma- és édesítőszer-mentes. A mindennapi fogyasztásra is alkalmas marha kollagén ajánlott aktív sportolóknak, idős- és szépkorúaknak, valamint mindazoknak, akik fontosnak tartják, hogy naponta tegyenek a bőr, a vázizomrendszer, a fogak és a mozgás egészségéért. A SOLUGEL® BOVINE COLLAGEN hidrolizált marha kollagén por emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatását hosszú időn át tartó fejlesztés és klinikai tesztek eredményei igazolják.

Ezt kell tudnod a kollagénről és a C-vitaminról

A kollagén az emberi szervezet ragasztó- és kenőanyaga. Aminosavláncokból álló fehérje, mely kitölti a sejtek közötti ún. extracelluláris mátrixot. Egyszerre felelős a bőr rugalmasságáért, a csontok erejéért, az izmok, inak, szalagok és kötőszövetek állapotáért. A szervezet önállóan is képes előállítani, az életkor előrehaladtával azonban a kollagén mennyisége évről évre csökken, ezért szükség lehet pótlásra. Különösen igaz ez akkor, ha az egyén sportol, vagy erős fizikai igénybevétellel járó munkakörben teljesít.

A kollagéntermelés egyik feltétele a C-vitamin rendelkezésre állása, az ugyanis részt vesz a kollagénképzéshez szükséges pro kollagén előállításában, ezáltal jelentősen hozzájárul a normál kollagénképződéshez. Hatással van továbbá a lizin- és prolin-hidroxiláz enzimek működésére, melyek nélkül a szervezet kollagénhálózata nem képes működni.

Egy kutatás arra is rámutat, hogy a sejtek számára felkínált extra C-vitamin-hozzáférés a kollagén termelésének mértékét a korábbiak nyolcszorosára növelte. Vagyis a kollagén – és közvetett módon a C-vitamin – egyszerre felelős a vázizomrendszer egészségéért, a bőr szépségéért, illetve a fogak és a haj állapotáért.

Miért válaszd a SOLUGEL® BOVINE COLLAGEN hidrolizált marha kollagén port?

Az egyedi fejlesztésű, klinikai tesztekkel igazolt hatékonyságú SOLUGELⓇ kollagén peptidek olyan marhafehérjéből kivont bioaktív peptidek, melyek alacsonyabb molekulatömegű alkotóelemekből állnak. Az I. és III. típusú kollagénből álló, alacsony viszkozitású, jól emészthető, hideg vízben víztisztán oldódó marha kollagén az emésztőrendszeren áthaladva gyorsan további kisebb peptidekre esik szét.

Vagyis akár már 15 perccel fogyasztás után megjelenhet a véráramban, hogy a célterületen fejtse ki áldásos hatásait. És hogy miért érdemes hidrolizált marha kollagén por mellett döntened?

  • Mert a marha kollagén hatékony és széleskörűen alkalmazható.

Klinikai tesztek bizonyítják, hogy a hosszú időn át tartó, következetesen fogyasztott kollagén hatással van a bőr és a természetes szépség, a csontok, a testsúly menedzsment, a fizikai teljesítőképesség, valamint az ízületek állapotára.

  • Mert csökkentheti az ízületi fájdalmat és jótékony hatással van a mentális egészségre.

A 45 és 59 év közötti korosztály 93%-át aggasztják az ízületi és izomfájdalmak, kétharmaduk pedig azt állítja, hogy ez közepes vagy súlyos hatással van az egészségre. Ugyanakkor csak háromból egy végez közülük rendszeres testmozgást – derül ki egy kutatásból.

Ezen adatok felhasználásával a PB Leiner és a Florida Állami Egyetem(FSU) egy randomizált, kettős vak, placebo-kontrollált klinikai vizsgálat keretében elemezte, hogy a SOLUGEL® kollagén peptidek javítják-e az ízületi fájdalommal élő betegek életminőségét. A vizsgálati alanyok mindannyian középkorú (40-65 éves), aktív, hetente legalább 3-4 óra testmozgást végző felnőttek voltak, akik valamilyen ízületi és/vagy mozgásszervi fájdalomról számoltak be.

A vizsgálat keretében a résztvevők kilenc hónapon át naponta kétszer placebót, vagy 5 g SOLUGEL® kollagén peptidet fogyasztottak. Az alanyok szubjektív beszámolói egyértelműen arra mutatnak, hogy a résztvevők nem tapasztaltak mellékhatásokat, a fájdalom mértéke ugyanakkor csökkent, könnyebben és lendületesebben mozogtak, emellett mentális jóllétükben is kedvező változásokat éltek meg.

Ezeket az eredményeket más, márkafüggetlen kutatások is megerősítik: egy másik, 2021-es vizsgálat eredményei szerint a kollagén peptidek rendszeres bevitele testmozgással párosítva javítja az ízületi funkciókat és csökkenti a fájdalmat.

  • Mert a SOLUGEL® kollagén segít az öregedéssel szemben folytatott küzdelemben.

Tudományos tény, hogy az életkor előrehaladtával – különösen, ha az egyén rendszeresen volt kitéve a napsugarak káros hatásainak – a szervezetben mind a kollagén termelése, mind a külsőleg bevitt kollagén felszívódása csökken. Mindezek mellett a mátrix metalloproteinázok is rombolhatják a kollagénláncokat, melynek nyomán bőrkárosodás és nem kívánt ráncok alakulhatnak ki.

A Cosderma Intézetben lefolytatott 56 napos kettős vak vizsgálat keretében kiderült, hogy napi 5-10 g SOLUGEL® kollagén peptid elfogyasztása kedvező hatással van az öregedés folyamatának gátlására.

Ennek nyomán a Bionos Biotech által végzett hasonló kutatás azt elemezte, hogy milyen folyamatok indulnak el a humán bőrfibroblasztokban kollagén peptideknek való kitettség után. Az eredmények biztatóak, hiszen a kutatók egyértelmű bizonyítékot találtak a kollagén peptidek expozíciójának bőrfeszesítő és öregedésgátló tulajdonságokra gyakorolt potenciális kedvező hatásaira. A külsőleg pótolt SOLUGEL® kollagén por segítségével tehát a bőrfeszesség, a ránctalan simaság és az életteli, mosolygós arc nem álom többé!

  • Mert a kollagén az éhségérzet csökkentésével támogatja a súlykontrollt.

A túlsúly és a mozgásszegény életmód a nyugati polgári kultúra népbetegsége, a testtömegcsökkentés pedig idő- és energiaigényes folyamat, melyhez komoly elhatározásra és kitartásra van szükség. Klinikai vizsgálat igazolja, hogy a SOLUGEL® marha kollagén por segítségével az éhségérzet kedvezően befolyásolható, ezáltal a napi energiabevitel szenvedés és lemondások nélkül csökkenthető.

Ennek vizsgálatára egy randomizált, egyszeres vak eljárásban értékelték a SOLUGEL® kollagén peptidek jóllakottságra gyakorolt hatását. A vizsgálat részeként sor került az étvágy objektív skálázására, valamint a ténylegesen elfogyasztott étel- és kalóriamennyiség elemzésére is.

Az eredmények szerint 15 g kollagén por reggelihez történő elfogyasztása az ebédidőben tapasztalt éhség 40 százalékos csökkenését eredményezte, mely átlagosan 20 százalékkal csökkentette az alanyok által ebédre fogyasztott étel mennyiségét.

  • Mert könnyen fogyasztható és semleges ízű.

A SOLUGEL® kollagén nem tartalmaz semmilyen mesterséges adalékanyagot, ízfokozót vagy aromát, így az íztelen, szagtalan, víztisztán oldódó marha kollagén port akár italokhoz, joghurtokhoz vagy ételekhez is észrevétlenül adagolhatjuk.
A korábbról ismert kollagéntabletták jellegzetes szaga ezentúl csak rossz emlék lesz, hiszen a SOLUGEL® marha kollagén por állaga miatt könnyebben adagolható, emellett kiváló minőségű, íztelen és mindenmentes is!

A marha kollagén ideális étrend-kiegészítő mindazoknak, akik

  • már fiatalon szeretnének gondoskodni róla, hogy testük fizikai állapota mindig kiemelkedően jó legyen;
  • rendszeresen és intenzíven sportolnak, testépítenek vagy nagy fizikai terheléssel járó munkakörben dolgoznak;
  • csonttörés vagy vázizomrendszeri megbetegedés, illetve beavatkozás után lábadoznak és szeretnék felgyorsítani a gyógyulás folyamatát;
  • gyermeket terveznek, várnak vagy nemrégiben adtak életet gyermeküknek és szeretnék elősegíteni a test mielőbbi gyógyulását;
  • túlsúllyal kezdenek rendszeres testmozgásba és életmódváltásba;
  • inzulinrezisztenciával, prediabétesszel vagy cukorbetegséggel élnek;
  • negyven évesnél idősebbek;
  • perimenopauza, menopauza vagy post-menopauza tüneteit tapasztalják;
  • szeretnék felvenni a kesztyűt az öregedés látható jeleivel szemben;
  • megelőzési céllal keresik a megoldást az esztétikus időskor elérésére;
  • mozgásszegény életmód mellett is szeretnének tenni vázizomrendszerük egészségéért.

Miért van szükség kollagén fogyasztása mellett C-vitaminra is?

A C-vitamin hozzájárul a prokollagén képzéséhez, mely a test kollagénszintézisének alapvető feltétele. Kutatások bizonyítják továbbá, hogy a C-vitamin képes felgyorsítani a csontgyógyulást törés után, növelni az I. típusú kollagén szintézisét és csökkenteni az oxidatív stressz paramétereit.

A C-vitamin emellett alapvető szerepet játszik a kötőszövetek gyógyulásban, mivel a prolil-hidroxiláz és a lizil-hidroxiláz kofaktora. Ezek az enzimek katalizálják a prokollagén prolin- és lizinmaradványainak hidroxilálását. A kollagén szintézisben betöltött szerepe mellett a C-vitamin erős antioxidánsként is működik, mivel semlegesíti a káros reaktív oxigén fajok (ROS) működését, amelyek a gyulladásos fázisban a sejtek apoptózisáért felelősek.

Felismerve, hogy a C-vitamin a folyamat számos pontján hatékonyan, mellékhatások nélkül támogatja az emberi test kollagénszintézisét, gondoskodtunk róla, hogy mindig kellő mennyiségben álljon rendelkezésedre.

Vagyis 8,08 g SOLUGEL® BOVINE COLLAGEN hidrolizált marha kollagén por tartalmazza a felnőttek számára javasolt napi C-vitamin-bevitel 100 százalékát, hogy a mindennapok rohanásában ne kelljen még erre is figyelned.

A kollagén termelődés fokozatosan csökkenni kezd a kor előrehaladtával!

Szervezetünkben természetes módon huszonnyolc különféle kollagéntípus fordul elő, melyek mindegyike feltétlenül szükséges a szervezet teljes egészségéhez. A kollagén biztosítja ugyanis a szervezetek szilárdságát, rugalmasságát és mechanikai stabilitását egyaránt.

Kevesen tudják azonban, hogy a kollagén mennyisége negyven éves kor felett évről évre 1 százalékkal csökken, melynek következtében nyolcvan éves korunkra a szervezetünkben korábban fellelhető kollagén akár 75 százalékát is elveszíthetjük.

Ez azonban nemcsak a test sérülékenységéhez, hanem a mozgástér és a mozgástartomány beszűküléséhez is vezethet, hiszen a mozgásszervi megbetegedések nyomán fellépő fájdalom következtében a betegek rendszerint kevesebbet mozognak, ritkábban hagyják el otthonukat és a fájdalommenedzsment a mentális egészségükre is hatással lehet – derül ki egy jelentésből.

A csontritkulás és porckopás, az ízületek és inak sérülései mellett kevésbé ismert jellemző tünet továbbá a medencefenék-gyengeség, mely elsősorban a perimenopauzában, menopauzában lévő vagy a menopauzán már átesett nőket érinti. A kismedencei régió izomgyengeségének következtében fellépő süllyedéses és/vagy vizelet, illetve széklet inkontinencia panaszok azonban közvetetten az egész család vagy mikro-közösség életére hatással vannak. Ennek oka, hogy a kórállapot nemcsak a mozgásteret korlátozza, hanem az önértékelést is rombolja, így a beteg biztonsági okokból inkább nem hagyja el lakóhelyét és annak közvetlen környezetét.

A kollagén hiánya a felelős a ráncok kialakulásáért és elmélyüléséért, a petyhüdt, fakó bőr megjelenéséért és a tónustalan testérzet fellépéséért is. A rendszeresen fogyasztott, megfelelő összetételű kollagén por azonban optimális étrenddel, kielégítő mennyiségű pihenéssel, valamint rendszeres testmozgással kiegészítve a fejlesztendő részterülettől függően akár már 2-3 hónap alatt is jelentős változást eredményezhet.

Nyerj magadnak még több időt és szabadságot, kezdd szedni már most!

Fontos megjegyzés: Az oldalon található információk és állítások csupán általános tájékoztatásul szolgálnak a termékeink összetevőivel kapcsolatban. Az USA Medical termékei nem minősülnek gyógyszernek, és az információk nem helyettesítik az orvosi tanácsadást vagy kezelést. A közölt állítások nem a konkrét termékre vonatkoznak, hanem a tudományos és szakirodalmi forrásokban található ismereteket összegzik. Az információk nem értelmezhetők személyre szabott egészségügyi javaslatként, és nem szolgálnak konkrét tünetek kezelésére vonatkozó tanácsként. Bármilyen egészségi problémával kapcsolatban kérjük, forduljon szakorvoshoz vagy gyógyszerészhez!

Tudományos háttér | Források

Összetevők:

Hidrolizált marha kollagén peptid (Solugel®), l-aszkorbinsav

Hatóanyagtartalom a napi adagban (8 g):
Aktív összetevők / Mennyiség / NRV %*

Solugel® hidrolizált marha kollagén / 8000 mg / **
C-vitamin
/ 80 mg / 100%

%NRV: felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a
** a napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva

Ajánlott adagolás:

Napi 1 csapott mérőkanál, azaz kb. 8 g marha kollagén fogyasztása javasolt. Klinikai tanulmányokban napi 5-15 g kollagén fogyasztása mutatott pozitív eredményt. Keverje kedvenc italába, kávéjába, teájába, vagy egy frissítő gyümölcsturmixba, smoothie-ba, esetleg tejbe, de semleges ízének köszönhetően egyszerűen csak vízbe keverve is fogyasztható. A nap folyamán bármikor beilleszthető az étrendbe, így fogyasztása bármely napszakban ajánlott, és akár éhgyomorra is.

Figyelmeztetések: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrend-kiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyerekektől gondosan elzárva tartandó!

Vásárlóink mondták

Marha kollagén por Solugel® 240 g termékről 0 értékelés
vissza az árakhoz
What Our Clients Say
3854 vélemény